MIN HISTORIA


Det bästa som finns är att få möta människor. Få veta mer om dem, vad de vill, vad de kan, vad de känner, hur de agerar och varför. För att sedan kunna hittar vägar framåt. Vägar mot att ännu mer bli den de vill vara och uppnå det de vill uppnå.

Varje människa är unik vilket gör att varje möte blir unikt. Mitt inresse för människor och min förmåga att läsa mellan raderan ger mig möjlighet att få möta människor på riktigt. Det är där magin händer och stordåd kan uträttas. Otroligt tacksam över att jag jobbar med detta.  Detta är vem jag vill vara och det jag vill göra!


Jag är Dalkulla fördd och uppvuxen i Insjön och Borlänge. Matte var något jag hade lätt för i skolan vilket ledde mig till Tekniskt gymnasium och en examen 1991 som högskoleingenjör inom Data/Elektronik.

Började mitt jobb som Mätingejör på Banverket måndagen efter examen. Efter en ledarskapsutbildning  6 år senare insåg jag att männsikor är så mycket roligare och intressantare än datorer. Därefter blev det flera år som ledare och chef.

1999 flyttade jag och min bilvande man till Stockholm och med tiden kände jag att jag vill lära mig mer om hur människor fungerar och varför.  Utbildningen som lockade mig hette Psycholigical Coaching with Cognitive behvioural approach. Där blev det ännu tydligare att människor är min grej eftersom jag inte kunde släppa kurslitteraturen ur händerna , ville veta mer hela tiden. Den känslan hade jag aldrig när jag läste reglerteknink eller C++.

Jag hade hittat min grej och behövde få jobba med det!

2009 startade jag FreeGrowing och har aldrig ångrat mig.

Vår familj har även hunnit med 4 år i Dubai (2013-2017) vilket var otroligt lärorikt på många sätt. Det ledde till boken  "Dalkulla på vift i Dubai- Fördomar, förändring och Ferarris" som kom ut i december 2018. Se www.teresalmi.se. 

Har även en blogg på www.teressalmi.se/blogNär jag inte jobbar är jag fotbollssmorsa, vandrar upp på olika fjäll med min man, är i skogen så mycket jag bara kan och försöker vara tacksam för smått och stort i vardagen. Tacksamhet lyfter mitt humör och min inställning på ett ögonblick!

.


"Your life is your garden,

Your thoughts are the seeds.

If your life isn´t awesome,

You´ve been watering the weeds."

UNKNOWN